ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

5 výhod investování na Fingoodu

Investičních nástrojů a možností, jak zhodnotit své finance, existuje nepřeberné množství. Investiční crowdfunding na Fingoodu má oproti ostatním možnostem několik nesporných výhod. Pojďme si je společně projít.

1. Zajištěné investice

Investování v mnoha případech přináší obavu z možné ztráty vložených prostředků. Zajištění investic je největším trumfem investování na Fingoodu. V dnešní turbulentní době, kdy  je velmi snadné vsadit “na špatného koně”, je jistota to, co mnoho investorů vyhledává. Proto je každá investice na Fingoodu precizně zajištěna. 

Narozdíl například od dluhopisů je 70 % našich investic zajištěno zástavou nemovitého majetku. Dalších 20 % tvoří zástava movitého majetku a zbývajících 10 % je zajištěno ‚papírovým zajištěním‘ v podobě notářského zápisu a směnky. To dává naším investorům jistotu.

Vít Endler, CEO Fingood.cz

Zvláště u developerských a stavebních projektů dodává zajištění obrovskou jistotu. Projekty jsou zajištěny zástavou nemovitého majetku, který značně převyšuje hodnotu investice a průměrné LTV se pohybuje okolo 80 %.

Nebojíme se říci, že tuto jistotu u investic na současném tuzemském investičním trhu nedokáže nabídnou žádná jiná investiční platforma.

2. Pevně stanovený výnos

Určitě jste slyšeli mnoho příběhů o pohádkovém zbohatnutí na akcíích, nebo v posledních letech také na kryptoměnách. Pojďme si ale nalít čistého vína a podívejme se na graf, který porovnává výnosnost nejrůznějších investic za poslední rok:

Zhodnocení výnosu investic ke květnu 2022

Jak je jasně vidět, napříč trhem panuje zcela viditelný propad o desítky procent. To v časech, kdy inflace klepe na dveře s nápisem 14 %, není hezký pohled. 

Proto jistě každého investora potěší, že roční výnosy na Fingoodu jsou pevně stanovené a neměnné. To znamená, že nezáleží na okolních tržních vlivech. Každý rok získáte přesně stanovené zhodnocení, které se pohybuje od 7 do 12 %. Výše zhodnocení závisí na tom, jaký projekt si pro svou investici vyberete. 

3. Pravidelný pasivní příjem

Každý měsíc obdržíte zpět na svůj účet zhodnocené peníze. Což je první úspěšný krok k vybudování pasivního příjmu a také skvělý protiinflační nástroj. Pokud tyto peníze opět reinvestujete do dalšího projektu na Fingoodu, tak , tak dosáhnete složeného úročení a významně akcelerujete svůj výnos.

Každý týden uvádíme 2–3 nové investiční příležitosti, takže příležitostí ke zhodnocení vašich peněz budete mít víc než dost. 

4. Možnost investovat odkudkoliv

Díky naší mobilní aplikaci je investování hračka. Nezáleží na tom, jestli jste zrovna u vody, sedíte v kanceláři nebo jste uprostřed oběda. Jakmile vás zaujme některá z našich investičních příležitostí, můžete ihned zainvestovat.

Investování na Fingoodu je tak snadné jako nákup na e-shopu. Stáhněte si naší aplikaci a přesvědčte se o tom sami.

5. Investice už od 1000 Kč

Chceme ukázat, že investice dostupné opravdu pro každého. Proto u nás můžete investovat již od 1000 Kč a bez jakéhokoliv horního limitu.

Lidé tak u nás mohou investovat tisícovku, stovky tisíc nebo miliony. Jsme tedy extrémně demokratická platforma, kde opravdu může zhodnotit peníze každý.

Vít Endler, CEO Fingood.cz