ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Car Service Group CZ – 15 milionů pod kapotou

Marek Zurian, jednatel a zakladatel Car Service Group CZ s.r.o.

Na finGOOD lze právě teď investovat hned do několika firem, proč by si lidé měli vybrat Car Service Group?

Odvážím si říct, že u nás má investor jedinou jistotu zajištěné investice. Ač primárně nabízíme klientům produkty z finančního sektoru, které mohou býti na první pohled velmi rizikovou investicí, u nás tomu tak není, ba naopak.

Která obchodní aktivita je hlavní náplní firmy?

Hlavní aktivitou je poskytování krátkodobého financování ve formě zástavy, či zpětného financování a to zejména vozidel a jiných dopravních prostředků, případně pracovních strojů. Jako jedni z mála se nebojíme ani sportovních, luxusních, či závodních automobilů. Historicky jsme financovali i loď, vodní skútr a řešili jsme financování vrtulníku.

Každý úvěr, který poskytnete je zajištěný, je to správně? Můžete nám to přiblížit?

Jak jsme zmiňoval výše, jako zajištění oproti poskytnutým finančním prostředkům slouží zpravidla motorové vozidlo. V případě neschopnosti klienta dostát svému finančnímu závazku jsme schopni poskytnutý finanční obnos refundovat prostřednictvím prodeje předmětu zástavy, kde hodnota podstatně převyšuje výši poskytnutého financování. Vozidla máme buď v přímém držení, anebo jsme jeho jediným právoplatným vlastníkem, ač klient vozidlo užívá nadále.

Kupujete také luxusní vozy. Jak to s nimi chodí po koupi?

Toto je druhá větev byznysu CSG CZ. Máme na skladě vždy několik luxusních, či sportovních vozů různých značek (např. Ferrari, Lamborghini atd.), které obchodujeme cílovým zákazníkům nebo s našimi obchodními partnery po celé EU. Specializujeme se také na nákup tzv. “kvót” speciálních, limitovaných a velmi nedostupných vozy, či jejich verze. Toto velmi nedostatkové zboží je vždy zárukou vysokého zisku a jisté investice.

Kde všude působíte, kolik máte poboček v ČR?

Působíme ve všech krajských městech ČR – celkem 14 poboček, od roku 2017 na Slovensku, kde budujeme již druhou pobočku na východě a v průběhu roku 2018 jsme naši obchodní činnosti rozšířili i do Polska.

 

Detail projektu

Čím se lišíte od konkurence?

Naší snahou je především vysoká kvalita služeb, profesionální a seriózní jednání s klientem na úrovni předních bankovních a leasingových společností. Z tohoto sektoru se snažíme rekrutovat i naše zaměstnance. Nejlepším feedbackem je pro nás spousta kladných referencí a fakt, že se k nám klienti vracejí.

Víme, že právě expandujete do Polska, co máte za sebou a co vás tam ještě čeká?

Hlavní výzvou na polském trhu byly legislativní omezení a nyní nás čeká již rozvoj tamní pobočky, propagace a expanze do dalších velkých polských měst. Legislativu jsme zvládnuli a teď je čas obsloužit jak fyzické, tak právnické osoby. Rok 2019 pro nás bude stěžejní!

Na finGOOD vybíráte velkou částku, 15 mil. Kč. Co s nimi zamýšlíte a jak rychle je vyděláte zpět?

Plán je to ambiciózní, ale plánovaný rozvoj v ČR, SK a v Polsku by nám měl investici bezpečně vrátit do dvou let a historické výsledky nás v tom jen utvrzují. Finance chceme použít na rozvoj hlavně na PL trhu, který čítá cca 40 mil. obyvatel. Potenciál je tam ohromný!

Co byste vzkázal našim investorům?

Že se s námi nemají čeho bát a že štěstí přeje připraveným. Což my, pevně věřím, jsme na 100%.

Proč je investice do Car Service Group bezpečná?

Společnost je na poli krátkodobého financování již 4 roky a neustále dynamicky roste. Během této doby jsme upevnili pozici “jedničky” na trhu v ČR a na SK.

připravil Roman Vyorálek