ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Jak se v dubnu dařilo firmám, do kterých nyní můžete investovat?

Duben už proběhl kompletně celý v duchu koronavirových opatření a projevilo se tak naplno, které společnosti se dokázaly rychle adaptovat a napnout síly a které naopak zůstaly poněkud opařené či se dokonce spolehly na státní pomoc, což se v průběhu dubna bohužel ukázalo jako slepá ulička.

I pro finGOOD byl duben měsíc změn. Přešli jsme kompletně na remote spolupráci, ještě více jsme posílili risk management pro výběr nových investičních příležitostí a také jsme byli nuceni zrušit sérii offline eventů „Něž půjdeš do banky“ na téma jak investovat chytře (nejen) v roce 2020, kdy jsme se chtěli v Praze, Brně a Ostravě sejít s investory i se zástupci firem a otevřeně se pobavit o nových příležitostech, ale i nástrahách aktuální doby.

Nevadí! Se vším jsme se obstojně poprali a tak se pojďme podívat na pozitivní události.
Eventy/setkání se nám podařilo přesunout do onlinu a vy se tak můžete těšit na live streamy:

Další skvělou zprávou je, že se nám během dubna podařilo spustit 2 nové investiční příležitosti, a to do firem, které velmi rychle zareagovaly na obtížnou situaci a dokonce se jim podařilo vyrůst a upevnit svou pozici na trhu.

První dubnovou investiční příležitostí byla společnost M&M Skubida Tradekterá působí v oboru potravinářství a její tržby vzrostly během krizového období o stovky procent. Na dubnové shrnutí a aktuální stav jsme se zeptali jednatele společnosti pana Skubidy, který nám prozradil:

„Už v březnu jsme zaznamenali rekordní tržby a překotnou expanzi se nám podařilo zvládnout i díky kapitálu, který jsme získali v první tranši úvěru poskytnutého investory finGOOD. Díky tomu jsme posílili svou tržní pozici. Duben byl ve stejném duchu – opět rekordní tržby a navíc se snažíme dotáhnout do zdárného konce důležitou akvizici, která by nám pomohla v dalším růstu i v budoucnu.“

Investiční příležitost M&M Skubida Trade jde do finále a i vy tak můžete této silné společnosti pomoci s jejím dalším rozvojem – Více o investici

Druhou investiční příležitost jsme investorům nabídli koncem dubna. Jde o tzv. „anti-agenturu“ TYMBE, a.s.což je mladá a progresivní společnost, která se rozhodla rozvířit stojaté vody agenturního byznysu a zaměstnávání a ukázat, že to jde dělat moderně, flexibilně a online. Na tržní náladu a situaci v Tymbe jsme se zeptali jednoho ze zakladatelů společnosti pana Michala Haráska:

„Zákazníci, kteří kvůli karanténě museli omezit provoz už se vrací na předkrizové objemy, což znamená mezi-týdenní navyšování objemu cca o 20 % (+45 % za poslední 2 týdny). Celkově držíme směr a duben meziročně míří k více než 350% navýšení. První květnové pondělí také startuje avizované rozšíření spolupráce s Tesco a další silné vlny čekáme 11.5., kdy otevře retail a pak koncem května, jakmile otevřou gastro provozy“.

Do této progresivní společnosti můžete investovat právě nyníVíce o investici

Restrikce se postupně uvolňují a i když není ještě zcela vyhráno, i my ve finGOODu cítíme čím dál pozitivnější náladu a chuť našich investorů nenechat si rok 2020 jen tak protéct mezi prsty. Chystáme pro vás další investici, tentokrát do výrobní společnostio které vám dáme velmi brzy vědět více podrobností.

PS: Nezapomeňte na online live stream v úterý a ve středu v 18:00 – veškeré informace naleznete zde

 

Za tým finGOOD srdečně zdraví

Vít Hutař