ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Jak si sestavit osobní rozpočet?

Investované peníze se v čase zhodnotí a začnou pracovat pro nás. Jak si ze šetření a hlídání osobních financí udělat zábavnou hru? Proč většina lidí ví zná svůj příjem, ale často ani netuší, kolik každý měsíc utratí za drobné služby nebo předplatné? Jak si spočítat, kdy může člověk odejít „do důchodu” a věnovat se tomu, co ho naplňuje a baví? V kolika letech začít a jakou částku budete potřebovat?

Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se rozhodli hledat Jirka Rostecký z MladýPodnikatel.cz spolu s ředitelem platformy finGOOD Vítkem Endlerem v nejnovějším rozhovoru.

Šetřit, uskromnit se, držet se při zemi… Nic z toho nezní příliš zábavně, viďte? Podívejme se ale na situaci z jiného úhlu. Možná zjistíme, že stačí vzít jen relativně malou částku, kterou jindy utratíme (nebo uspoříme a necháme ležet na účtu) a použít ji efektivně. 

Ať už začínáte přemýšlet o vyšší efektivitě v oblasti osobních financí nebo už máte na dosah plnohodnotný pasivní příjem, určitě vám tento videorozhovor má co nabídnout.

PS: Ano, dojde i na excel a konkrétní a pečlivě spočítané příklady 😉