ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Novinky pro rok 2022

Od svého vzniku prošel Fingood několika významnými změnami. Z dnešního pohledu je skoro až nepředstavitelné, jak se Fingood dokázal za pár let vyšvihnout z fintechového startupu v přední investiční crowdfundingovou společnost s vedoucím postavením na P2B trhu.

Rok 2021 v kostce

V letošním roce jsme společně s vámi absolvovali několik milníků. Jen namátkou: překročení hranice 4500 investorů, vydání dvou vlastních aplikací, uvedení investorsky úspěšného projektu v podobě Kontinuální investice a odfinancované projekty v hodnotě 330 milionů korun. V roce 2021 si naši investoři mezi sebe rozdělili výnos bezmála 30 milionů korun!

Novinky pro rok 2022

Protože je Fingood progresivní a moderní platforma a její hlavní prioritou je neustálé zlepšování služeb, chystáme pro vás v tomto investičním roce několik změn.

Tou nejzásadnější, která se dotkne všech investorů, je zavedení poplatku. Tento krok je dalším stupněm na naší společné cestě. Zároveň potvrzuje fakt, že Fingood je na své cestě víc než úspěšný a v dalších letech to s rozvojem platformy myslíme vážně.

Zavedení poplatku ovšem není tak černobílé, jak se na první pohled může zdát. Toto rozhodnutí s sebou přinese mnoho kladných stránek zejména pro investory. Pomůže nám totiž s rychlejším a silnějším rozvojem našich služeb. Díky nim budeme moci nabídnout celou škálu novinek a z Fingoodu se stane modernější investiční platforma následující světové investiční trendy.

Tento krok také jednoznačně povede k ještě silnějšímu postavení Fingoodu na trhu. To jde v ruku v ruce s neustále narůstajícím zájmem společností o investiční crowdfunding. Díky němu budeme schopni nabídnout ještě širší paletu investičních příležitostí na naší platformě. Zvyšující se poptávka po úvěrech od Fingoodu přinese investorům kýžené ovoce v podobě většího konkurenčního prostředí a tím i na zvýšených úrokových sazeb. Pevně věříme, že výnosy našich investorů budou díky tomu vyšší nebo na stejné úrovni jako v loňském roce.

Jak se tento krok projeví na mých investicích?

Poplatek bude činit 9 % z výnosu jednotlivých investic a budou strhávány před odesláním jistiny a úroku na účet investora.
Pojďme si to ukázat na vzorovém příkladu:

Pozitivní změna nastane u vymáhání případných nesplacených úvěrů. V tomto ohledu veškeré náklady na případné soudní spory a další vymáhání přechází na Fingood.

Dosud jsme byli jednou z mála investičních platforem v tuzemsku, která nabízela investování zcela zdarma. Po několika letech věříme, že Fingood dozrál do podoby silné a stabilní investiční platformy a věříme, že se rádi budete podílet tímto pro jedince zanedbatelným poplatkem, který ovšem bude mít lví podíl na financování dalšího rozvoje naší platformy.

Stále ovšem platí, že Fingood funguje bez jakéhokoliv vstupního i měsíčního poplatku a také bez poplatku za neaktivitu!
Znamená to tedy, že pokud aktivně neinvestujete nebo se vám aktuálním projektem netrefíme do investorského apetitu, tak se vás poplatky vůbec netýkají. 

Více o plánech pro letošní rok a poplatcích vám řekne Vít Endler, CEO Fingood v následujícím videu: