ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Elmontex hlásí: Zpátky do oblak!

Byznys naší aktuální investiční příležitosti do spol. Elmontex stojí již přes 20 let pevně rozkročen do 3 na první pohled nesouvislých odvětví: elektromontáže, hotelnictví a letectví.

Samozřejmě, že nedávná omezení se více či méně dotkla nás všech a všech podniků, ale právě Elmontex se díky takto silné diverzifikaci vrací do sedla poměrně rychle.

Divize elektromontáží si dále úspěšně žila svým životem a v prvním i v právě probíhajícím druhém kvartále vykazuje ziskovost – těží z dříve nasmlouvaných průmyslových zakázek a stala se tak tahounem v tomto složitém období.

Hotel s vlastní restaurací byl pochopitelně v době karantény uzavřen, ale doba přeje připraveným! Toto přechodné období v Elmontexu využili pro vybudování venkovního posezení až pro 100 hostů, pro potřebné opravy a modernizaci a nyní je již těší opětovný náběh zájmu hostů hotelu i strávníků jejich restaurace s vlastním pivovarem (který už mimochodem také opět vaří své pivo!).

A letecká divize? Dočasně uzemněná letadla se již vrací do vzduchu, znovu probíhají výcviky pilotů. Zároveň ihned po uvolnění karanténních opatření odletěla letka letadel do Polska, kde pokračuje v plnění zakázky na leteckou vakcinaci. Další takový kontrakt, tentokrát na vakcinaci v Chorvatsku, by měl být podepsán ve velmi blízké době. Nově Elmontex také podepsal kontrakt na výcvik pilotů z Číny, který započne již v srpnu 2020.

Elmontexu se zkrátka v období krize nelenilo, proto se jim v nadcházejícím období bude jistě “zelenit”.
Navíc někteří z vás již Elmontex velmi dobře znají z počátku roku 2019 – investoři na platformě finGOOD pomohli společnosti odfinancovat nákup vlastního letadla díky crowdfundingu, což bylo vůbec poprvé v ČR! (a nutno připomenout, že Elmontex tento úvěr dodnes bez potíží splácí).

Tak co, líbí se vám přístup a byznys společnosti Elmontex?

Pokud vás zaujala tato investiční příležitost, mám pro vás ještě jeden důležitý bod, který nesmím opomenout, a tím je zajištění!
Elmontex nabízí nejen zajištění formou firemní směnky s avalem majitele, ale navíc ještě zástavu letadla v hodnotě 3 mil. kč. A to je poměrně neprůstřelná jistota, která jistě zaujme i konzervativnější část investorů.

Doporučuju podívat se na analýzu risku (pro přihlášené), která sice ukazuje jistý pokles v nedávném období, ale zároveň avizuje solidní příležitosti v blízké budoucnosti, a to je právě to, na co se jako obvykle chceme zaměřit.

Nejsme banka, kterou na jednu stranu uspokojí pohodový ekonomický průběh roku 2019 a na druhou stranu k smrti vyděsí nějaká ta turbulence v bezprecedentním období. Díváme se hlavně na to, jak v takovém období firma reagovala, jak se k situaci postavila a jak dokázala situace využít, aby svou pozici na trhu ještě vylepšila.

 

Elmontexu ohromně fandíme – pojďte do toho s námi!

VÍCE O INVESTICI DO ELMONTEX