ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Získejte finance pro své podnikání

Hledáte způsob, jak financovat své podnikání a nemůžete ztrácet čas dlouhým papírováním v bance? Využijte možnost získat podnikatelský úvěr pomocí crowdfundingu. Nechte své spokojené zákazníky a klienty, aby se podíleli na rozvoji vašeho podnikání. Víte, jaké typy úvěrů existují, a jak si z nich vybrat pro své podnikání ten nejlepší? 

Typy úvěrů

Bankovní půjčka

Na finančním trhu se objevuje několik typů úvěrů. Mezi nejznámější patří bankovní půjčka. Tato půjčka se hodí v případě, že si potřebujete půjčit větší obnos peněz, určených například ke své podnikatelské činnosti. U bankovní půjčky je potřeba splnit množství náročných podmínek a bankovní scoring rozhodne, zda vám vůbec banka půjčí. 

Výhody bankovních půjček

Pro mnoho soukromých i právnických osob je banka zárukou důvěryhodnosti a spolehlivosti. Můžete mít pocit jistoty, že se jedná o stálou instituci, která neskončí se svou činností ze dne na den. Při srovnání jednotlivých bank můžete najít ideální řešení v podobě propojení úvěrového a soukromého účtu. Některé banky vám mohou vyjít vstříc a nabídnout nižší úrok, například pokud jste u banky dlouholetým klientem nebo zde máte bankovní účet a pravidelně jej používáte.

Nevýhody bankovních půjček

Nevýhodou při bankovní půjčce je delší doba, kdy budete na vyřízení půjčky čekat. Navíc je potřeba doložit množství dokumentů, které prokážou vaši schopnost splácet. Získání bankovní půjčky je velmi náročné nejen pro soukromou osobu, ale obzvlášť pro firmu. V tomto případě je nutné doložit účel půjčky, jak ji ve svém podnikání využijete a zda máte prostředky k jejímu splácení. Banky často neumí přistupovat k novým a moderním byznysům, typu e-shop a odmítají zdravé e-shopy, protože je neumí zařadit do tabulek. Nepříjemnosti vás čekají také u bankovních poplatků, kdy zaplatíte nejen za vyřízení úvěru, ale i následné čerpání, případně mimořádné splácení. 

Vyhněte se problémům s bankovním scoringem

Mnoho firem je na základě zmíněné bankovního scoringu neférově zaškatulkováno a odsouzeno k neúspěchu. Přitom víte, že máte množství spokojených klientů a zákazníků jako pevnou základnu fungujícího podnikání. Právě v tomto případě je pro vás ideálním řešením požádat o podnikatelský úvěr pomocí P2B crowfundingu. Do vaší firmy mohou následně investovat nejen reální zákazníci a spokojení klienti, ale také drobní investoři.

Proč si vybrat podnikatelský úvěr z crowdfundingu

  • Získáte nové zákazníky
  • Najdete solventní investory
  • Zajistíte si dostatek finančních prostředků na rozšíření podnikání
  • Získáte finanční svobodu
  • Marketingová podpora
  • Rychlost a pochopení vašeho byznysu

Nebankovní půjčka

Dalším typem úvěru je nebankovní půjčka. Ta se dělí na krátkodobou, střednědobou a často se v této souvislosti skloňuje i termín nebankovní americká hypotéka. Mezi nebankovními půjčkami však vévodí crowfunding.

Výhody crowfundingu

V tomto případě není potřeba dokládat potvrzení o výši příjmu ani se nezkoumají registry dlužníků. Velkou výhodou crowfundingu je eliminace finančního rizika. Crowfundingová kampaň vás představí novým klientům a potencionálním zákazníkům. Dostanete se do širokého povědomí a získáte nové sponzory. 

Důležitým krokem je poutavá marketingová kampaň, která zvýší zájem o vaše produkty i služby. Navíc vám crowfunding přináší možnost podílet se na vizionářských projektech a zrealizovat nové nápady. Tento způsob, jak financovat své podnikání, v lidech vzbouzí soudržnost, která může vaši firmu dostat mezi velmi úspěšné a známé.

Ideální řešení – podnikatelský úvěr

Financujte své podnikání pomocí podnikatelského úvěru, který získáte pomocí investování reálných zákazníků nebo investorů. Jedná se moderní a velmi flexibilní způsob firemního financování. Velkou výhodou podnikatelského úvěru je vytvoření akvizičního kapitálu, dokoupení skladových zásob, případně finanční prostředky použijete na provozní financování. Finance od investorů, kteří se skládají na úvěr, můžete využít také k expanzi do nového odvětví, na nový trh nebo k expanzi do zahraničí.

Tip na článek – Nápady na podnikání – jak začít

Proč získat úvěr pomocí crowdfundingu

  • Podnikatelský úvěr získáte jednoduše a rychle
  • Sami se rozhodnete, jak se získanými prostředky naložit
  • Svým podnikáním oslovíte širokou veřejnost
  • Úvěr je podpořen silnou marketingovou kampaní
  • Získáte nejen finance na podnikání, ale i nové zákazníky
  • Můžete získat solventní investory
  • Oceníte flexibilitu a finanční svobodu

Jak to funguje

Prvním krokem je vytvoření finančního rozpočtu. Sami si navrhnete, kolik finančních prostředků potřebujete půjčit. Následně si vyberte podnikatelský úvěr a počkáte na schválení. Po schválení je vaše firma představena na crowdfundingové finanční platformě. Přes crowdfundingovou platformu finGOOD mohou lidé, investoři a podnikatelé investovat do projektu. Jedná se o bezúčelový úvěr, avšak investoři rozhodně ocení, když jim poskytnete informace, jak s danými finančními prostředky naložíte a v jaké výši. Zapamatujte si, že vyšší transparentnost osloví mnohem více investorů.

Kdy využijete podnikatelský úvěr

  • Při expanzi na nový trh
  • Při expanzi do zahraničí
  • Při představování nového produktu
  • Zajištění skladových zásob
  • Pro získání akvizičního kapitálu

Co je k úvěru potřeba

Mezi důležité podmínky pro získání podnikatelského úvěru patří historie firmy, která musí být na trhu alespoň jeden rok. Je tedy vyžadováno nejméně jedno daňové přiznání. Zároveň je důležité, aby měla společnost právní formu. Úvěry jsou, v současné době, poskytovány právnickým osobám. Při žádosti by neměl chybět ani podnikatelský plán a jasné vize a plány do budoucna.

Vyzkoušíte tento způsob financování svého podnikání i vy?