ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Diverzifikace portfolia: Chytré a bezpečné investování

Buďme k sobě upřímní. Každá investice s sebou přináší určitá rizika, která nelze předvídat. Sice se jich nikdy nezbavíme úplně, ale můžeme je účinně minimalizovat. Zásluhu na eliminaci rizik i efektivním zhodnocení peněz má nejen kvalitní investiční platforma, ale i šikovný investor. Jak na to? Diverzifikací portfolia pomocí crowdfundingu!

Bezpečné investování s účinnou diverzifikací

Ne nadarmo se říká, že dávat všechna vajíčka do jednoho košíku se nemá. Stačí malé zaškobrtnutí a celý jeho obsah je na maděru. V našem případě však nejde o vajíčka, ale o naše drahocenné úspory. Buďme proto opatrní. Investicí všech peněz do jednoho zdroje akorát zvyšujeme šanci, že o ně nešťastnou náhodou přijdeme. Nenávratně.

Společnosti krachují, některá odvětví občas upadají… a problém je na světě. 

Pokud s úsporami nejednáme zodpovědně, v mžiku můžeme přijít o značnou část investovaných peněz. Přitom se těmto katastrofickým scénářům dá lehce předejít. Řešení se skrývá ve snadné a přesto velice účinné strategii, kterou by měl využívat každý investor. 

Mluvíme o diverzifikaci portfolia.

Diverzifikací aktivně kontrolujeme a snižujeme rizika investováním do různých aktiv. Nemusíme se tak spoléhat na jediný produkt. Rozložení investic do několika zdrojů účinně vytváří rozmanité a daleko bezpečnější portfolio.

Klíč k úspěchu? Vyvážené a přehledné investování

Štěstí přeje připraveným. Žádný obor není imunní vůči krizím, zvláště pak těm, které zasáhnou celý svět. Bohužel i významná a silná společnost může jednoho dne jít nečekaně do kolen. Diverzifikace portfolia a vyvážené investování takovému problému předchází. Firmu sice nezachráníme, ale naše úspory ano!

Nic se ale nesmí přehánět. 

Žádná pevně daná či ideální míra diverzifikace neexistuje. Jak říkáme, do budoucnosti nikdo nevidí a celý trh i svět investic se neustále mění a vyvíjí. Držme se proto pravidla, že ideálním řešením je vždy zlatá střední cesta

Důležité je mít neustálý přehled a kontrolu nad vlastními financemi.

Jakmile se začneme ztrácet, tak je jasné, že je něco špatně. Investování nám přerůstá přes hlavu, nezvládáme hlídat všechna naše aktiva a akorát si zaděláváme na pořádný investiční guláš.

Snadné rozložení investic s crowdfundingem

Už víme, co to je diverzifikace i proč je klíčová pro naši peněženku a také nervy. Jenže možností se nabízí hned několik.

A co teď? Kde začít? Na koho se obrátit? 

Nejrozumnější možností je využít investiční platformu, která se vyzná na trhu, analyzuje data i finanční výkazy a umí si pečlivě proklepnout potenciální investiční příležitosti. Výběr z nabídky prověřených společností je skvělý začátek pro diverzní portfolio.

Krátká registrace následně otevírá dveře k:

  • Nabídce ověřených investičních příležitostí,
  • detailním analýzám jednotlivých firem,
  • pravidelnému a jistému měsíčnímu příjmu ze zhodnocených peněz.

Chcete mít své portfolio neustále po ruce a dostávat okamžitá upozornění na nové investice? Stáhněte si bezplatnou aplikaci Fingood a vše potřebné vyřídíte během několika ťuknutí.

Diverzifikace s Fingoodem v praxi

„Aby měla diverzifikace vůbec nějaký efekt, tak je zapotřebí investovat alespoň statisíce!” 

Vůbec to není pravda. A je to asi stejný mýtus, jako že se vyplatí investovat pouze s velkým kapitálem.

U Fingood je možné začít investovat už od 1 000 Kč. Nízká minimální částka je skvělá příležitost pro efektivní rozložení finančních prostředků do různých projektů. 

Investování prostřednictvím crowdfundingu je snadné, rychlé a hlavně bezstarostné. Platforma je navíc přímo stvořená pro účinnou diverzifikaci portfolia, a to hned několika způsoby.

  • Výběr investic podle geografického rozložení.
  • Nabídka příležitostí napříč rozmanitými obory.
  • Diverzifikace podle typu splácení (balonové vs. anuitní).

Do jakých projektů se rozhodnete investovat své peníze a jakým způsobem jejich zhodnocení rozložíte, to je zcela na vás. Ale pamatujte, nikdy své investice nevkládejte na jedno místo! Využijte pestrou nabídku příležitostí, kterou pro vás Fingood pravidelně aktualizuje.