ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Pasivní příjem: Jak ho budovat a kde začít

Pasivní příjem může působit jako příslib lepších zítřků, ale i jako vztyčená červená vlajka. Kde se teda nachází pravda? Všechno si povíme. Článek nás provede nejen výhodami i riziky, ale také zaručenými způsoby, jak si vybudovat bezpečný pasivní příjem pomocí investiční platformy a crowdfundingu.

Investiční příležitost, nebo sprosté slovo?

Už je tady zas. Pasivní příjem. Neustále skloňovaný pojem, který určitě zaslechl každý z nás. Většinou se setkává s nadšením, ale naopak i s pořádnou dávku skepticismu.

Zkusme se ale zamyslet, co všechno termín obnáší.

Pohádkové výdělky, aniž bychom hnuli prstem? Možná také podvodné praktiky, jak si přijít k penězům, ne? V nejhorším případě třeba i situaci, kdy podvodníkům přímo naletíme na jejich marketingové triky a ve výsledku neuvidíme ani korunu. 

Tak takhle prosím ne! Na pasivní příjem musíme s rozvahou, ale rozhodně není nutné malovat čerta na zeď. 
Představy jsou různé a někdy zabíhají až do šílených scénářů. Pojďme si proto odkrýt skutečný význam pasivního příjmu, ale i způsoby, jak ho jednoduše docílit. Bezpečně, bez zbytečných rizik a s minimálním úsilím.

Jak vyzrát na pasivní příjem? Investováním peněz

Když to hodně zjednodušíme, pasivní příjem představuje veškeré finance, které nám chodí na účet prakticky bez práce a pokud možno pravidelně. Dosáhnout ho můžeme několika způsoby… vlastně jich je celá spousta. Patří sem totiž i výnosy ze spořicích účtů, peníze z pronájmu, výtěžek z reklam na našem blogu nebo třeba zisky za nahrané fotografie do fotobanky. 

Některé možnosti ale nejsou natolik spolehlivé nebo vyžadují notnou dávku štěstí. Pojďme se proto podívat na osvědčené výdělečné příležitosti, které vám můžeme doporučit s čistým svědomím.

Při výběru nám pomůže jedno klíčové slovo – investice!

Pasivní příjem si můžeme vybudovat investováním do spolehlivých zdrojů. Patří sem převážně:

  • Nemovitosti,
  • akcie,
  • investiční fondy,
  • dluhopisy,
  • ale také crowdfunding.

A jak dobře víme, bez práce nejsou koláče, proto si hned vyvrátíme první mýtus. Solidní pasivní příjem se nevytvoří sám od sebe. Ano, možná se to neposlouchá úplně nejlépe, ale bez nějakého toho vynaloženého úsilí se zkrátka neobejdeme.

Opravdu. Pokud vás někdo osloví a rovnou vám začne slibovat pohádkové peníze, okamžitě a bez jakékoli námahy… na nic nečekejte a berte nohy na ramena.

Jasně, s dobře nastaveným pasivním příjmem si ty nohy opravdu můžeme hodit na stůl, ale nejprve musíme zvážit naše možnosti, ověřit si všechny dostupné příležitosti a zorientovat se ve světě investic. Vybudovat si úspěšný zdroj pasivního příjmu tak může trvat i mnoho let.

Fingood: Zaručený pasivní příjem už od tisícovky

… nebo můžeme využít ověřených investičních platforem, které to udělají za nás a celý proces znatelně urychlí! 

Fingood svým klientům zajišťuje dlouhodobý a stabilní pasivní příjem prostřednictvím crowdfundingu. Další obrovskou výhodou je kompletní transparentnost. Vždy víte, jak se svými financemi nakládáte a kolik peněz každý měsíc dostanete.

Služby ocení nejen zkušení a ostřílení investoři, ale i začátečníci, kteří se teprve chystají do investičního rybníčku vstoupit. Celý proces investování s Fingoodem je intuitivní, složité vyřizování za vás vyřeší platforma a úspory je možné po rychlé registraci začít zhodnocovat už od 1 000 Kč.

Nabízí se tak skvělý způsob, jak efektivně rozdělit své finance do různých projektů a zajistit si bezpečný a jistý pasivní příjem.

Základem úspěchu jsou reinvestice

Sečteno a podtrženo, pasivní příjem je skvělá cesta, jak si zajistit zaručenou finanční rezervu. Peníze pracují pro nás, a to i když zrovna spíme. Prostředky získané investováním nám zpříjemní důchod, pomohou s případnou rekonstrukcí, podrží nás při podnikání a podobně.

Ale

investujme zodpovědně! 

Pasivní příjem není poslední záchrana, která nás zázračně spasí, když už jsme až po uši v bryndě. Naopak má znovu a efektivně zhodnotit naše úspory a nadbytečné výdělky.

S tím se rovnou pojí další doporučení. Pokud si investováním chceme vytvořit štědrý pasivní příjem, který se bude rozrůstat a účinně nám generovat výdělky, je nutné znovu reinvestovat!

Jednou a dost zkrátka nestačí. Výnos se sice dostaví, ale rozhodně nám nezajistí pohodlný finanční příjem, na který se můžeme spolehnout i v důchodu. Nebojte se proto pravidelně a opakovaně investovat do nových příležitostí, aby se dostavil opravdový výsledek.