ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Investiční crowdfunding: Podpořte české firmy a ještě na tom vydělejte!

S penězi je to někdy jako na horské dráze. Občas nám chybí, jindy zase přebývají a zbytečně tak leží ladem. A to je obrovská škoda! Efektivní zhodnocení přitom není taková věda. Potřebujete férový úvěr nebo pomocnou ruku při investování? Vyzkoušejte crowdfunding! 

Crowdfunding? Win-win pro všechny strany!

„Peníze se mi akorát hromadí na účtu, tímhle tempem mi je spolyká inflace. Kam je ale spolehlivě investovat? Chci je mít neustále na očích a vědět, kolik mi přijde!”

Zní vám to povědomě? A co třeba tohle?

„Mám rozjetý skvělý projekt, ale potřebuju další peníze! Pokud možno okamžitě a bez zbytečných oplétaček. Co mám dělat?”

Že si pleteme jablka s hruškami? Ale kdepak! Oba problémy jsou pouze dvě strany té samé mince. A netřeba s ní házet, společné řešení je téměř na dosah ruky.

Zkuste crowdfunding!

Osvědčený způsob financování v moderním kabátu

Někdy finance potřebujeme rozmnožit, abychom roztlačili byznys…

… jindy zase chceme zatočit s inflačním drakem a úspory pokud možno navýšit.

Crowdfunding nabízí dostupné a univerzální řešení. Než se ale ponoříme hlouběji do světa investování, nejprve si upřesníme, o čem je řeč.

Pokud vám angličtina nedělá problémy, už asi trochu tušíte, co nás čeká. Úplně jednoduše – crowdfunding je způsob financování (funding). Jeho cílem je přilákat co nejvíce menších investorů (crowd), kteří společnými silami vyberou potřebnou částku a postaví projekt na nohy.

Na své si přijdou obě strany. Vydělají si peníze, bezpečně a s minimálním úsilím.

Nejde ani o žádnou nejistou novinku, ale spíš modernizaci osvědčeného modelu financování. Své novodobé popularitě vděčí především neustálému rozvoji technologií, probíhá totiž zpravidla pomocí online investičních platforem.

Investiční crowdfunding je tou správnou cestou

etkali jste se s crowdfundingem i mimo investování? Ne? Určitě ano, třeba o tom ani nevíte. Financování podnikání není jediný způsob využití crowdfundingu. Jeho pomocí vznikají také politické kampaně, dobročinné akce, či dokonce prize pooly některých turnajů. Podob může mít hned několik.

Pojďme se na ně krátce mrknout!

Za zmínku určitě stojí crowdfunding odměnový, darovací, a pro naše účely hlavně investiční.

  • Odměnový: Jste spokojeni s produktem? Chcete podpořit autora, aby mohl v práci dále pokračovat? Ocenit jeho snahu? I takhle může vypadat odměnový crowdfunding. Ale pozor! Investoři se sice dočkají odměny, ale ta nemusí být nutně hmatatelná.
  • Darovací: Ne nadarmo se tento způsob nazývá také charitativní. Jde totiž pouze o jednostrannou finanční výpomoc. Patří sem například podpora jedince, firmy, charitativní sbírka a podobně. Odměnou pro investora je pak hřejivý pocit na srdíčku.

A v neposlední řadě…

  • Investiční: Konečně se dostáváme k navýšení našich prostředků. Investoři v této formě mohou za své peníze na oplátku získat podíl ve firmě nebo finanční odměnu v podobě úroku. Rozdělujeme ho proto na podílový a půjčkový

Už asi tušíte, který nás zajímá nejvíce.

S Fingoodem máte vše neustále na očích

Rádi byste podpořili ambiciózní projekt a ještě na tom vydělali? Chcete zhodnotit své peníze, nebo naopak využít finanční pomoci menších investorů?

Přesně o tom je investiční crowdfunding. Napište nám o svém projektu a pustíme se do toho. Společně. 

Chcete naopak své úspory nechat vydělávat za vás? Bezpečně a s jistotou naprosté transparentnosti? Hoďte starosti za hlavu a začněte žít svůj crowdfundingový sen – cestu vám otevře rychlá registrace. Přesvědčíme vás, že investování je opravdu pro každého. 

S Fingoodem máte navíc vždy záruku:

  • Absolutní kontroly nad svým kapitálem,
  • nízkorizikového investování mimo vliv akciového trhu,
  • silné marketingové podpory projektu,
  • rychlého a spolehlivého vyřízení úvěru – nejsme banka,
  • diverzifikace portfolia díky široké nabídce prověřených tuzemských projektů,

Investovat můžete od 1000 Kč s ročním zhodnocení 7-12 %, a to prakticky okamžitě. Nainstalujte si naši mobilní aplikaci a vrhněte se do světa investic z pohodlí gauče!