ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Investice do nemovitosti bez nákladů? Crowdfunding nabízí snadnou alternativu

Investování do nemovitostí představuje spolehlivý způsob zhodnocení financí. Je sice relativně konzervativní, ale vše není vždy tak růžové, jak to na první pohled vypadá. Musíte vědět, jak na to! Co zvážit, než se po hlavě vrhnete do plamenů hypotečního pekla? Nevyplatí se spíš investovat do nemovitostí nepřímo? Co na to říká crowdfunding?

Investiční nemovitost je třeba udržet na uzdě

Je načase si jednou provždy rozlousknout tento tvrdý oříšek! Vyplatí se investovat do nemovitostí? 

Určitě ano, ale…?

Nemovitosti jsou bezpochyby jedním z nejstabilnějších a nejvýdělečnějších investičních nástrojů. Ale také dost záleží na okolnostech. 

Spadl vám byt po babičce rovnou do klína? Chcete nemovitost pronajímat? Zvládnete utáhnout všechny náklady? Začínáte investovat a rozumíme tomu jak koza petrželi?

Když přijde řeč na investování, je potřeba pečlivě zvážit všechny možnosti. Ať už jde o dostupnost, rizika, návratnost či rentabilitu. Pokud máte v plánu začít kupovat nemovitosti za účelem investování, rozhodně se neobejdete bez pořádně nacpaného měšce zlaťáky. 

A o hromadě starostí s jejich provozem ani nemluvě. 

Přímé investování skrývá spoustu nástrah

Přímé investování do nemovitosti se váže na vlastnictví. Máte k dispozici vlastní byt a rádi byste z něj vymáčkli nějakou tu korunu? Chcete naopak začít kupovat pozemky s cílem pronájmu či přeprodeje? Mluvíme tak o přímém investování do fyzických nemovitostí

Je to ale pro vás to pravé? Určitě má spoustu výhod. Patří sem štědré zhodnocení v průběhu času, poměrně bezpečný a stabilní trh, rostoucí poptávka nebo možnost prodeje v případě nouze.

Pokud nemáte obě nohy levé, tak snad ani nemůžete šlápnout vedle.

Horší je to se správou a povinnostmi kolem. Musíte vybrat tu správnou lokalitu, vzít v potaz velikost nemovitosti, její stav a hlavně cenu (nemovitosti, nájmu, výdajů, rekonstrukce atd.).

Proto si hned vyjasněte, jestli oplýváte dostatečnou finanční rezervou. Další možností je hypotéka. Pokud se použije správně, poslouží jako skvělý nástroj, ale zase… není to žádná levná záležitost a ne každý v bance dosáhne na podmínky pro její dosažení.

(Pokud s investováním začínáte, nebo se zrovna netopíte v penězích, hypotéku raději vynechte.)  

Jenže ani potom není vyhráno. Údržba stojí peníze i čas a ne každý si dokáže představit, jak mu problémový nájemník dokáže znepříjemnit život.

Starosti hoďte za hlavu, těšte se z výnosu

Povinnostem a nákladům spojeným s investováním do nemovitostí se ale dá předejít. Žádné hypotéky ani kupování pozemků, pouze výnos! Možností se nabízí hned několik a jsou daleko dostupnější i pro menší investory.

Společná výhoda je jasná na první pohled – neupisujeme se k vlastnictví nemovitosti a investovat může každý, stačí totiž nízký vstupní kapitál.

  • Nemovitostní fond

Vhodné řešení pro každého, kdo by rád investoval do nemovitostí a všechny starosti přenechal odborníkům. Samotní investoři nemusí nic moc řešit a užívají si svůj podíl z nájmů nemovitostí. Výhodou je dobrá likvidita, stabilita a možnost diverzifikace.

  • Dluhopisy

Do nemovitostí je možné investovat i pomocí dluhopisů. Jejich silnou stránku je předvídatelnost. Víte, kolik si vyděláte a jak dlouho investice potrvá. Musíte se ale sami zajímat o společnosti, do kterých investujete. Čím vyšší výnos, tím větší risk. Dluhopisy ovšem nenabízí příliš kvalitní zajištění investic. 

  • Crowdfunding

Moderní způsob získávání prostředků a zhodnocování financí za pomoci velkého množství investorů. Crowdfunding nabízí snadné a opravdu rychlé řešení, jak rozmnožit úspory. K investování stačí malá částka (Fingood nabízí roční pevně stanovené zhodnocení 7–12 % už od 1 000 Kč), jednoduše si rozšíříte portfolio, a hlavně si užijete vyšší úrok než u předchozích možností. 
Některé investice a nástroje jsou bezpečnější než ty druhé – od toho se také odvíjí výnos. Riziko je tu vždy, nikdo totiž nevidí do budoucnosti. Neskočte proto na špek někomu, kdo zaručuje absolutní bezrizikovost. Ta zkrátka neexistuje.

Online crowdfunding s Fingoodem

Když je řeč o riziku, Fingood se ho všemi prostředky snaží srazit na kolena. Investiční platforma nabízí jednoduché a lukrativní investování do špičkově zajištěných domácích projektů. Nic neprojde bez důkladného prověření a analýz. K tomu všemu je 90 % všech investic zajištěno movitým nebo nemovitým majetkem.

Vyzkoušejte investování do nemovitostí i bez hypotéky

Investoři se skládají na české firemní úvěry formou P2B crowdfundingu z pohodlí domova. Mohou se těšit z nadstandardního zhodnocení, ke kterému jim stačí několik jednoduchých kroků:

  • Bleskurychlá registrace.
  • Výběr z široké nabídky ověřených projektů.
  • Rychlé zafinancování investic.
  • Nic jiného než radost z pravidelného a transparentního výdělku! 

Pro absolutní komfort doporučujeme využít naši mobilní aplikaci. Není se čeho bát, s námi investujte chytře a odkudkoliv!