ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Čím jsou e-shopy zajímavé pro investory? | Rozhovor pro MladýPodnikatel.cz

Na platformě Jirky Rosteckého MladýPodnikatel.cz vyšel další rozhovor z velmi úspěšné série, která se zaměřuje na smysluplné investování do českých firem.

Tento díl je zaměřen na e-commerce, konkrétně na e-shopy, které mají (hlavně v tomto roce) opravdové žně, rostou a dostávají se do fáze, kdy potřebují optimalizovat a profesionalizovat procesy, logistiku, růst personálně a nebo investovat do robustnějších technických řešení či marketingu.

K tomu všemu je potřeba kapitál, ke kterému však menší a střední e-shopy mají poněkud ztížený přístup. Většina bank neumí jejich byznys správně uchopit a vyhodnotit nebo dokáží poskytnout financování pouze na skladové zásoby, ale už ne na další náklady, které s růstem souvisí.

Vzhledem k tomu, že finGOOD začal nedávno nabízet flexibilní financování i pro e-commerce projekty, kterým tak chce pomoci k růstu, nastala i příhodná chvíle, aby si Jirka opět pozval Vítka Endlera, CEO finGOODu.

V rozhovoru mimo jiné důkladně probrali, čím mohou být e-shopy zajímavé pro investory, pro jaký typ investorů je taková investice lákavá a vhodná a co mohou majitelé e-shopů očekávat, když se rozhodnou využít k financování investiční crowdfunding.

Užijte si rozhovor a budeme samozřejmě rádi za zpětnou vazbu – ať už z pohledu investora nebo majitele e-shopu:

PS: První vlaštovku ze světa e-commerce už investoři na finGOODu nedávno zafinancovali a podpořili – jednalo se o ČeskýRáj.com, který na svůj další rozvoj získal 2 mil. Kč.
Další projekty k investici z odvětví e-commerce pro vás nyní intenzivně připravujeme!