ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Jak být za rok bohatší díky investování

Finanční úspěch, splněné investiční cíle a konečně… bohatství. Kdo by o tom nesnil. Investování je v dnešní době populární a hlavně běžný způsob, jak spolehlivě ochránit úspory a ještě na tom vydělat. Je investování ale opravdový zlatý důl? Dá se zbohatnout za rok? Pojďme si na to posvítit.

Investováním k bohatství! Jde to?

Investování a jeho výhody vám určitě nemusíme představovat. Když zkrátka víte, co děláte, tak máte o spoustu starostí postaráno. 

— Úspory vám nebude nestydatě požírat nenasytná inflace.

— Starosti s vyžitím v důchodovém věku rázem odezní.

— No a hlavně si můžete přijít na opravdu pěkné peníze.

— A kdo ví, třeba i na tučný a pravidelný pasivní příjem.

Pokud jste v investičním rybníčku úplně noví, nechte starosti na investičních platformách. Na vás zbyde pouze to nejdůležitější – radost z výdělku!

Teď ale k té klíčové otázce. Budou z vás po roce investování boháči? Nikdy neříkejte nikdy… ale pravděpodobně asi ne. Pokud se však zaměříte na dlouhodobý investiční horizont s předem danou strategií a budete investovat poctivě… 

Rozhodně budete za rok bohatší, než jste byli v tom minulém.

Ukážeme si několik skvělých tipů, které vám pomohou rozjet pořádné investiční dobrodružství. Začátečníci by si ale měli nejprve zopakovat základy.

Příležitosti s růstovým potenciálem

První tip je úplně logický. Toužíte zbohatnou investováním a chcete to co nejdříve. Musíte se proto poohlédnout po investičních příležitostech, které jsou v souladu s vašimi cíli.

Jinými slovy: Musí mít vysoký růstový potenciál.

Kde takové příležitosti najít? Všude. Zkuste zabrousit mezi nové technologie, inovativní a rychle rostoucí společnosti, nebo úplně celá expandující odvětví.

Vyplatí se pečlivě prozkoumat investiční trh a identifikovat lákavé příležitosti. Svépomocí nebo s odborníkem.
Příklad: Malá startupová společnost se nachází teprve na začátku, ale přináší novou a revoluční technologii. Pokud se vše vyvede, nápad se ujme a firma poroste – stejně tak nabobtná i vaše portfolio.

Diverzifikované investiční portfolio

Diverzifikace je v investování vždy klíčem k úspěchu. Nebo alespoň základním kamenem. Sestavení komplexního investičního portfolia by tak mělo být vaší prioritou s číslem 1. 

Můžete se poradit, jak si ho ideálně rozčlenit, i se do toho pustit sami. Nikdy ale neinvestujte všechny vaše úspory do jedné příležitosti, aktiva, ani odvětví.

Jaká aktiva zahrnout? To je na vás. Akcie, dluhopisy, nemovitosti, komodity, kryptoměny… nebo zkuste crowdfunding. Záleží jen na tom, co vám vyhovuje.

Diverzifikací minimalizujete rizika a zároveň zvyšujete potenciální růst a výdělek.

Příklad: Rozhodnete se investovat do akcií rychle rostoucí společnosti, dluhopisů s pevným výnosem a nemovitostí v oblíbených lokalitách. Výsledek? Rozumně rozložené investice s dobrými vyhlídkami na zbohatnutí a bez zbytečného rizika.

Síla akciového trhu

Akcie jsou pro mnoho investorů nedílnou součástí celého procesu. Je to zkrátka osvědčený způsob, zvláště pokud se investováním pokoušíte zbohatnout – a co nejrychleji.

Hlavní strategie i cíl ale stále zůstávají: Pečlivě hledejte akcie s neustálým potenciálem růst. I zde je důležité sebevzdělávání a pečlivé monitorování trhu.

Čím vyšší očekáváte výnosy, tím větší ale bude i celkové riziko investice. Na to nesmíte zapomenout. 

Akciový trh dokáže být nelítostný stejně jako výnosný. Investujte proto zodpovědně a pouze finance, které vám nebudou chybět.

Příklad: Minulý rok jste investovali do technologického giganta. Všechna očekávání se naplnila a akcie výrazně vzrostly. Rozhodnutí bylo riskantní, ale vyplatilo se. Jste o krok blíže ke kýženému bohatství. Jaké bude další rozhodnutí?

Fingood: Sázka na jistotu

Rychlý růst bohatství díky investování… není to tak jednoduché, jak to zní. Je důležité být neustále ve střehu, aktivní a pravidelně sledovat trh i vlastní investice.

A ani to není zárukou úspěchu. Riziko a štěstí jsou faktory, které jen těžko ovlivníte.

Zaměřte se proto na dosažitelné cíle, slibné a ověřené příležitosti s růstovým potenciálem a v neposlední řadě se musíte vypořádat s rizikem. Bez něj to nikdy nejde.

Občas je daleko lepším řešením se pohodlně opřít a užít si pravidelný a předem stanovený výnos z některých konzervativnější možností, jako je například crowdfunding s Fingoodem.

Okamžité bohatství? Ne. Zaručený a bezpečný příjem každý měsíc? Na to se spolehněte. Fingood umožňuje hned po krátké registraci investovat do prověřených českých projektů.

Už od 1 000 Kč a s pevně stanoveným výnosem až 12 %.