ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Jak udělat z tisícovky měsíčně statisíce. Investujte pravidelně

Tři lepší obědy, lístky do kina pro čtyřčlennou rodinu nebo půl nádrže v dieselové Octavii. 1 000 Kč se dá utratit různě, ale když ho dokážete každý měsíc odložit, můžete mít místo pár stovek brzy statisíce. Zhodnoťte své peníze a přijďte na chuť crowdfundingovému investování. 

I s tak malou částkou, jako je 1 000 Kč, můžete podpořit projekty velkých firem za desítky a stovky milionů korun. Zhodnotíte tak své peníze bezpečnou investici s výnosem až 12 % a ochráníte své peníze před inflací.
Přesně takové investování umožňuje crowdfundingové investování do firem s platformou Fingood.

Jak funguje crowdfundingové investování na Fingoodu

Zavedená česká firma potřebuje financovat svůj nový projekt, typicky například:

  • developerský projekt (stavbu nebo rekonstrukci),
  • uvedení nového produktu na trh nebo rozšiřování služeb,
  • výstavba nových poboček.

Profesionální analytický tým z Fingoodu posoudí firmu i samotný projekt z pohledu byznys plánu, výsledků společnosti i její historie a podle toho buď projekt schválí, nebo ne.

Jakmile projekt projde analýzou a schvalovacím procesem, dostane se mezi investiční příležitosti na webu Fingood.cz. Nastaví se cílová částka, kterou firma potřebuje a od té chvíle může do projektu investovat každý, kdo projde krátkou registrací na platformě Fingood. Každá investice je přitom vždy kryta (90 % nemovitým a movitým majetkem, 10 % směnkou a notářským zápisem), takže se výrazně snižuje riziko.

Registrovaní investoři se tak během pár dní poskládají na požadovaný úvěr. Funguje to podobně jako například na crowdfundingových platformách Startovač nebo Kickstarter, s tím rozdílem, že místo produktů a odměn dostanete svou investici zpět i s úrokem až 12 %. Investovat přitom můžete od 1 000 Kč až po miliony. Záleží jen na vás a na tom, jak si sestavíte své investiční portfolio. Investovat samozřejmě můžete do více projektů najednou.

Investování má své místo v portfoliích i zkušených investorů jako konzervativní produkt s dobrým poměrem výnos/riziko. Má ale řadu výhod především pro začínající investory.

Investování nemusíte věnovat téměř žádný čas

Fingood se postará o veškerou práci, kterou před investicí dělají profesionální investoři.

  • Vyhledáme projekty vhodné k investici (přibývají 3–4 investiční příležitosti měsíčně).
  • Analyzujeme firmu a výsledky analýzy vám vždy dáme k dispozici.
  • Nastavíme pro firmu splátkový kalendář a pravidelně každý měsíc posíláme na váš účet vaše zhodnocené peníze

Vy jen pošlete investovanou částku a poté čekáte na každoměsíční výplatu (kterou můžete okamžitě znovu investovat a zvýšit tak svůj výnos).

Nepotřebujete vzdělání

Investiční profesionálové mají vystudované ekonomické školy, vzdělávají se celý život a denně sledují zprávy o vývoji na trzích a analýzách firem. 

Vy nic z toho nepotřebujete a dostanete se ke stejně kvalitním investičním příležitostem. Bude vás to stát jen malý poplatek ve výši 9 % z výnosu. 


Pokud například investujete 10 000 Kč na 12 měsíců s výnosem 8 % p. a., získáte na úrocích 800 Kč. Fingood si z této částky vezme jen 6 Kč za každý měsíc.

Investujete, kolik chcete, už od 1 000 Kč

Investovat můžete klidně jen tisíc korun měsíčně (nebo kdykoliv se vám podaří tuto částku ušetřit) do vybraných investičních příležitostí. Díky s spojení s dalšími investory se i s malými částkami dostanete k výhodnému zhodnocení.

Kolik můžete získat?

Při investici tisíc korun měsíčně po dobu deseti let (a opětovném investování výnosů při využití složeného úročení) můžete při ročním zhodnocení 12 % mít skoro čtvrt milionu Kč

Jedná se pouze o příklad, může to být méně i více, záleží na typu investice a dalších faktorech. V investování ale nejdůležitější roli hraje čas, takže čím dříve začnete, tím vyššího zhodnocení v budoucnu dosáhnete. 

Registrujte se na Fingoodu, zabere to jen 3 minuty.