ArrowMobileBack
← zpět na všechny články

Nový lepší Fingood je tady!

S radostí oznamujeme, že během technické odstávky naší platformy mezi 21. 4. – 23. 4 2023 došlo k úspěšnému nasazení velkého balíku změn a novinek, na kterých jsme intenzivně pracovali v posledních měsících. 

Tato aktualizace pro investory znamená mimo jiné zásadní zvýšení komfortu, rychlosti, přehlednosti a zabezpečení.

Dne 21. 4. 2023 vstoupily v platnost nové Obchodní podmínky (také “OP”), kterými se řídí všechny nově zveřejněné investiční příležitosti. Pro možnost dále investovat na platformě Fingood je nezbytné potvrdit elektronickým podpisem novou Investiční smlouvu, která nahrazuje předchozí Komisionářskou smlouvu.

Pojďme se společně podívat na nejzásadnější novinky

Investorské peněženky

Nejdůležitější změnou, které si jako investoři všimnete, je změna způsobu investování a vyplácení výnosů prostřednictvím investorské peněženky. Ta bude na vaše jméno založena ihned po podpisu Investiční smlouvy.

Nabití a výběr z investorské peněženky

Do investorské peněženky si můžete peníze nabít rychlým bankovním převodem, a to buď s využitím QR kódu nebo standardním vyplněním údajů pro bankovní převod. Oboje naleznete po přihlášení v sekci Nabít peněženku

Nezapomeňte, že i rychlé bankovní převody jsou některými bankami připisovány pouze ve všední dny, takže doporučujeme mít ve své investorské peněžence vždy dostatečný zůstatek, aby vám neutekla zajímavá investice třeba během víkendu.

Nabít si můžete libovolnou částku, ale nezapomeňte, že minimální možná výše investice zůstává 1000 Kč. 

Kdykoliv máte také možnost zadat výběr z investorské peněženky (pomocí tlačítka vedle aktuálního zůstatku). Vybrat můžete libovolnou částku, nejméně však 1 Kč, a každý měsíc máte k dispozici jeden bezplatný výběr. Každý další výběr ve stejném měsíci je zpoplatněn dle aktuálního ceníku.

Investice z peněženky

Z předem nabité investorské peněženky můžete nově investovat napřímo, takže už žádné investiční přísliby a následné čekání na výzvu k investici.

Vámi investovaná částka se ihned po potvrzení investice zablokuje ze zůstatku v peněžence a po úspěšném zafinancování projektu bude částka odečtena. V případě nezafinancování projektu se částka vrátí zpět do aktuálního zůstatku. V peněžence také uvidíte vždy svůj aktuální disponibilní zůstatek.

Vyplácení výnosů z vašich investic

Výnosy z investic budou chodit do investorské peněženky a každá splátka se připíše k aktuálnímu disponibilnímu zůstatku peněženky.

A co výnosy z investic učiněných před vznikem peněženek?

Zde mohou nastat dva scénáře:

  • v případě, že došlo k udělení souhlasu s novými Obchodními podmínkami a došlo k podpisu nové Investiční smlouvy, budou i výnosy z dřívějších investic chodit do investorské peněženky.
  • pokud nedošlo k udělení souhlasu s novými Obchodními podmínkami, pak budou výnosy z aktivních investic chodit na bankovní účet jako doposud. Investor/ka však nebude moci dále investovat do nových investičních příležitostí, které se již budou řídit novými OP.

Bez udělení souhlasu s novými Obchodními podmínkami a bez podpisu nové Investiční smlouvy bohužel již nebude možné investovat do nových investičních příležitostí zveřejněných po 23. dubnu 2023.

Nový přehled portfolia

Po přihlášení na vás čeká přehledný dashboard v sekci Můj přehled, který budeme i nadále rozšiřovat a doplňovat o důležité informace o vašem portfoliu.

Pojďme se podívat na jednotlivé sekce investorského dashboardu:

  • Přehled portfolia. Rychlý pohled na vaše aktuální portfolio. Na první pohled vidíte, kolik máte aktuálně zainvestováno, do kolika projektů a jaký je očekávaný zisk z aktivních investic.
  • Cashflow mého portfolia. . Tato sekce vám pomůže lépe plánovat vaše investice. Nově totiž vidíte nejen své minulé výnosy, ale i výhled na výnosy budoucí. Vše je  zpracováno v grafu a přehledně rozděleno na splátky jistiny a splátky úroků, tedy vašeho zisku v každém měsíci. Svoje investiční cashflow tak máte pod kontrolou a plánování nových investic je hračka. 
  • Zdraví portfolia. Pohled na zdraví vašeho aktivního portfolia. Částky nezahrnují již splacené investice a také investice, do kterých jste investovali, ale ještě nejsou kompletně zafinancované.
  • Moje investice. Seznam všech vašich investic na Fingoodu, ať jsou aktivní nebo již byly splaceny.

Souhlas s novými Obchodními podmínkami a podpis Investiční smlouvy

Abyste si mohli užít všechny představené novinky a vylepšení, je potřeba podepsat nové Investiční smlouvy. Po ukončení technické odstávky zobrazíme každému registrovanému investorovi novou Investiční smlouvu a OP, které může rovnou potvrdit.

Potvrdit nové OP a podepsat smlouvu je možné elektronicky pomocí SMS kódu, který může být odeslán pouze na tel. číslo registrované v investorském účtu.

Pokud jste při prvním přihlášení neměli čas na přečtení nových OP a Investiční smlouvy nebo jste omylem okno zavřeli, můžete se k podpisu kdykoliv vrátit po přihlášení do svého investorského účtu. V případě potřeby nás neváhejte kontaktovat emailem info@fingood.cz nebo telefonicky +420 211 221 940 a rádi vám se vším pomůžeme.

Bez udělení souhlasu s novými OP a podpisu nové Investiční smlouvy již nebude možné investovat do nových investičních příležitostí zveřejněných po 23. dubnu 2023.